3 grunde til at ansætte en erhvervspsykolog

Arbejdspladsen er under forandring. Arbejdsmarkedet udvikler sig i rivende fart, og behovet for kvalificerede og veluddannede medarbejdere har aldrig været større. Organisationer leder konstant efter måder at forbedre deres ydeevne og reducere omkostninger på, mens de stadig leverer et kvalitetsprodukt eller en service til deres kunder.

For at opnå denne balance henvender organisationer sig til erhvervspsykologer. De kan hjælpe virksomheder med at skabe mere produktive arbejdsmiljøer ved at tage fat på problemer som stresshåndtering, medarbejderfastholdelsesrater, teamwork, lederudvikling og mere.

Hvad er en erhvervspsykiker?

En erhvervspsykolog er en psykolog med speciale i arbejdspladsen.

En erhvervspsykolog er en psykolog med speciale i arbejdspladsen. De arbejder med organisationer for at hjælpe med at forbedre produktiviteten, effektiviteten og medarbejdernes moral.

Deres job kan spænde fra at rådgive om ansættelse og promovering af praksis til at skabe programmer, der tilskynder til sunde vaner.

De rådgiver også om emner som seksuel chikane og diskrimination.

Årsag 1. At hjælpe folk med at udvikle den selvtillid og de færdigheder, de har brug for for at vende tilbage på arbejde efter en lang periode med arbejdsløshed

En af grundene til, at folk vælger at vende tilbage til arbejdet efter længere tids fravær, er, at de gerne vil føle sig produktive igen. Det er også vigtigt for dem at udvikle den selvtillid og de færdigheder, de har brug for for at vende tilbage til arbejdet.

Her finder du mere information om Matzau.

Erhvervspsykologer er fagfolk, der er kvalificerede til at hjælpe folk tilbage på arbejde efter længere tids fravær. De kan hjælpe dem med at udvikle deres færdigheder, være sikre på deres evner og finde passende beskæftigelsesmuligheder, der passer til deres behov.

Årsag 2. At hjælpe mennesker, der kæmper med depression eller angst, med at forbedre deres mentale velvære

Der er mange grunde til, at folk begynder at opleve depression eller angst. Nogle mennesker er genetisk disponerede for psykisk sygdom, mens andre måske har oplevet en traumatisk begivenhed, der førte dem til at opleve disse tilstande. Psykisk sygdom kan være svær for den, der oplever det, og for dennes pårørende, hvorfor der findes erhvervspsykologer, som har specialiseret sig i at hjælpe mennesker med disse lidelser.

En erhvervspsykolog vil arbejde med en patient ved at foretage vurderinger og give behandlingsanbefalinger. De hjælper også arbejdsgivere med at skabe miljøer, der vil gøre medarbejderne gladere og mere produktive på arbejdet.

Årsag 3. At hjælpe folk med at finde det rigtige job til deres personlighedstype og præferencer

Folk bliver ofte tiltrukket af job, som de finder interessante, men de passer måske ikke til deres personlighedstype eller præferencer. Det kan føre til meget stress og utilfredshed på arbejdspladsen.

Når vi tænker på at finde et job, fokuserer vi ofte på, hvad det vil give os. Vi stopper ikke med at overveje, hvordan det vil påvirke os i det lange løb, især hvis det ikke passer godt. Når du finder det rigtige job, har du mere energi og mindre stress, når du går på arbejde hver dag, fordi du er glad for dit arbejdsmiljø.

En karrierecoach kan hjælpe med at bestemme, hvilken personlighedstype en person har, og hvor de bedst passer ind i en organisation baseret på disse egenskaber. De hjælper også folk med at udvikle strategier for succes inden for deres ønskede karriereområde ved at give råd om, hvordan de kan netværke og interviewe effektivt.